WELKOM OP ONZE COMPLEET VERNIEUWDE WEBSITE!

De Huismuis Haarlem 023 532 20 66

  • No products in the cart.

De Huismuis

  /  Nieuws   /  Maroeska Metz (finalist HHB) demonstreert bij Huismuis Alkmaar

Maroeska Metz (finalist HHB) demonstreert bij Huismuis Alkmaar

Maroeska Metz, de meest spraakmakende deelnemer van ‘Heel Holland Bakt’ en auteur van het fraaie kookboek ‘Hoe Dan?!’ komt zaterdag 9 maart naar kookwinkel Huismuis in Alkmaar. Maroeska geeft een uitgebreide kookdemonstratie, waarbij ze haar keukengeheimen deelt, laat zien hoe je zelf de heerlijkste gerechten maakt en ze signeert haar kookboek ‘Hoe Dan?! Favoriete recepten uit de 7 keukens van Maroeska Metz’.

De finaliste van ‘Heel Holland Bakt’ is in het dagelijks leven een internationaal bekend ontwerper van meubels, lampen en juwelen. In de keuken is Maroeska een autodidact met bijna vijftig jaar kook- en bakervaring. Ze schreef haar recepten aanvankelijk op voor haar kinderen en maakte van dit kookschrift later het kookboek ‘Hoe Dan?!’, voor iedereen die van koken, bakken en lekker eten houdt. Het bijzondere van deze uitgave is dat alle 120 recepten voorzien zijn van een filmpje. Door met je smartphone de code te scannen, geeft Maroeska je letterlijk een kijkje in haar keuken en neemt je mee naar de oorsprong van sommige recepten, tot in Italië aan toe. Alle gerechten zijn door haarzelf gefotografeerd als moderne stillevens. 

Het kookboek Hoe Dan?! kreeg lovende kritieken, was genomineerd voor het Gouden Kookboek en is op dit moment in de race voor de titel ‘Best Verzorgde Boek’ van Nederland. Maroeska Metz vertelt zaterdagmiddag 9 maart bij Huismuis over de totstandkoming van haar kookboek, ze demonstreert haar favoriete keukenmachines, maakt voor de bezoekers lekkere hapjes klaar en vertelt ook over haar deelname aan ‘Heel Holland Bakt’.

Maroeska is zaterdag 9 maart bij kookwinkel Huismuis te gast van 14.00 tot 16.00 uur. Ritsevoort 41, Alkmaar.